Category Archives: AIA Medical Card

Biar tak untung tapi tak rugi

Medical & saving

“Tak untung simpan kat takaful..baik simpan kat bank je!”

Pertama sekali saya hendak ingatkan Takaful bukanlah alat kewangan untuk anda buat keuntungan darinya..kata lain you can never make profit with takaful.

TETAPI!!

Takaful adalah alat kewangan yang minimakan kerugian kewangan anda jika berlaku musibah.

Orang kata “biar tak untung tapi TAK RUGI”

Ini contoh client saya sendiri dah merasai manfaat takaful apabila claim hospital medical nya dah mencecah 6 angka keseluruhannya dari awal beliau mencarum sehingga sekarang dan yang terbaru claimnya sahaja RM22,000++ pada masa sama, beliau juga berpeluang membuat pengeluaran dari akaun simpanannya berjumlah RM15,000 tunai untuk keguaannya yang telah lama berkumpul sedikit demi sedikit.

Dengan hanya sumbangan RMXXX sebulan, inilah yang dikatakan ‘rugi’ bagi sesetengah pihak pada masa sama client saya ini merasai ‘keuntungan’ mencarum dengan AIA Public Takaful.

Jika kita faham dengan jelas setiap fungsi alat kewangan yang terdapat di pasaran, maka tiada dipengaruhi istilah ‘rugi’ di masa akan datang insha Allah.

Ridzuan Hafiz
Agency Manager

012-6796379
www.ridzuanhafiz.com

#RidzOneGroup

Unlimited Lifetime

Penting ke kad perubatan kita miliki tidak mempunyai sebarang had seumur hidup?
3 sebab utama mengapa ianya penting :

1. Untuk memberi kita jaminan bahawa medical kad kita ambil mampu digunakan pada bila-bila masa terutama sekali apabila usia kian meningkat, risiko untuk sakit tinggi.

2. Ia memberi ketenangan bahawa setiap tahun medical kad mampu digunapakai sehingga annual limit dan tidak akan kehausan dalam jangka hayat limit seumur hidup

3. Dengan tiadanya had limit seumur hidup, anda hanya perlukan satu sahaja medical card dan tidak perlu bertukar-tukar medikal kad dari syarikat yang lain dan ini penting bagi mereka yang mempunyai banyak rekod sejarah claim selepas mengambil medikal kad kad.

Untuk maklumat lanjut boleh lawat laman web ini.

www.ridzuanhafiz.com/aiamedicalcard

#RidzOneGroup

Followup Doctor

“Alhamdulillah AIA bayar penuh bill hospital saya. En Ridzuan, lepas ni saya ada followup dengan doktor di hospital, adakah AIA cover juga?” Tanya seorang pelanggan kepada saya.

YES! AIA Medical juga cover untuk sebarang followup dengan doktor yang sama di hospital yang sama. Didalam AIA medical card, manfaat untuk post-hospitalization benefit adalah sehingga 120 hari bersamaan 4 bulan. Lama tu!


BERAPA JUMLAH SAYA BOLEH CLAIM UNTUK FOLLOWUP?

Manfaat limit tahunan AIA medical card anda adalah jumlah yang boleh dituntut semula untuk followup claim. Dengan penambahan AIA Med Booster, limit tahunan boleh mencecah RM1.5million setahun! Cukup ke cukup tu? 😉

Untuk next posting, saya akan kongsikan bagaimana AIA Medical Card juga customer boleh guna pakai walaupun tak masuk wad!

Untuk melihat manfaat AIA medical card, boleh klik sini

Guardian Allowance – AIA Medical Card

Pernah tak sebagai makayah apabila anak kecil kita masuk wad hospital, makayah yang menemani anak kecil tersebut terpaksa turun pergi beli makanan sedangkan sesetengah hospital mempunyai ‘in-room’ servis untuk menghantar makanan kepada penjaga tanpa perlu lari sekejap pergi beli makanan.

” Dengan manfaat Guardian Benefit AIA berikan, saya sebagai ibu yang menemani anak kecil tidak perlu lari atau jauh dari dia berseorangan di wad ataupun kehulu-hilir mendukung anak untuk membeli makanan”

Puan Syarifah, Shah Alam

Inilah antara manfaat yang diperolehi didalam AIA Medical Card apabila anak kecil tersebut ditemani oleh makayah atau penjaga, penjaga atau makayah boleh order makanan dari bilik ‘in-room’ servis dan AIA berikan Guardian Allowance sehari untuk makanan tambahan mahupun katil tambahan.

Setiap jumlah manfaat seharian berbeza bergantung dengan pelan AIA medical card yang anda ambil. Disini adalah senarai pelan didalam AIA Medical Card